Reddingsactie gewonde dolfijn bij Athene lijkt geslaagd | Het Nieuwsblad

2022-05-28 07:43:35 By : Ms. Stella Lee

De actie om een jonge, gewonde spitssnuitdolfijn te redden in ondiep water in de buurt van Athene lijkt geslaagd. Na behandeling door dierenartsen, die onder meer gebruikmaakten van een mobiel röntgenapparaat, heeft het dier zaterdag koers gezet naar open zee.

Biologen, duikers en vrijwilligers verleenden volgens de Griekse milieubeweging Arion, die zich inzet voor de bescherming van walvisachtigen, assistentie. De hulpverleners blijven voorlopig, ondanks de stromende regen, in de buurt aanwezig in bootjes om te voorkomen dat de dolfijn opnieuw de verkeerde kant op zwemt en strandt. Mensen die het dier spotten, is opgeroepen dat te melden maar hem verder met rust te laten.

De spitssnuitdolfijn werd vrijdag aangetroffen bij een strand van de Griekse hoofdstad met snijwonden aan onder meer kop en hals, vermoedelijk veroorzaakt door een scheepspropeller. Het jonge mannetje werd naar het nabije eiland Salamina gebracht, naar een plek met wat dieper water, voor medische verzorging. De toestand van het dier verbeterde daardoor zienderogen, zaterdag verdween hij op eigen kracht naar de Golf van Egina.

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.